Hoe voorkom je dat een opblaasbaar zwembad wegwaait?

Houd het onder dekking Als het zwembad geen eigen afdekking heeft, plaats een plastic zeil op zijn plaats. Stop de uiteinden van het zeil onder het zwembad, of verzwaard de randen met stenen om het op zijn plaats te houden, zelfs op een winderige dag.

Hoe voorkom je dat een opblaasbaar zwembad wegwaait?

Houd het onder dekking Als het zwembad geen eigen afdekking heeft, plaats een plastic zeil op zijn plaats. Stop de uiteinden van het zeil onder het zwembad, of verzwaard de randen met stenen om het op zijn plaats te houden, zelfs op een winderige dag. Verwijder de afdekking voorzichtig, schuif het eraf zodat er geen vuil bovenop de afdekking of het zeil in het zwembadwater valt. Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik.

Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig. Introduceer dus het geschikte algecide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen. Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt.

De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons. Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren. De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons.

Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen komt goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken.

De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer het niveau vijf ppm is. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten.

Beschermt je opblaasbaar zwembad en houdt het water warm. Spoel daarna uw opgeblazen zwembad uit met een tuinslang of flitst het gewoon met water rechtstreeks uit de emmer. Mogelijk moet u verschillende spoelsessies doen, omdat het uw doel is om de reinigingsoplossing en zeepresten volledig te verwijderen voordat u het zwembad weer vult.

Leave a Comment

Required fields are marked *