Is het slecht om in een jacuzzi te blijven?

DE RISICO'S VAN OVERMATIG GEBRUIK BEGRIJPEN Aangezien het water in een hot tub een hogere temperatuur heeft dan uw normale interne temperatuur, kan een te lang verblijf in een hot tub ervoor zorgen dat u oververhit raakt en symptomen ervaart zoals een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid of misselijkheid. Als u liever laat weken op de maximaal aanbevolen instelling 104° F, moet de duur van uw duik dienovereenkomstig worden gepland.

Is het slecht om in een jacuzzi te blijven?

DE RISICO'S VAN OVERMATIG GEBRUIK BEGRIJPEN Aangezien het water in een hot tub een hogere temperatuur heeft dan uw normale interne temperatuur, kan een te lang verblijf in een hot tub ervoor zorgen dat u oververhit raakt en symptomen ervaart zoals een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid of misselijkheid. Als u liever laat weken op de maximaal aanbevolen instelling 104° F, moet de duur van uw duik dienovereenkomstig worden gepland. Als u de voorkeur geeft aan een langere spa-ervaring, moet u de watertemperatuur dienovereenkomstig verlagen. Als u een gezonde volwassene bent, is het veilig om uw spa zo lang als u wilt te gebruiken bij 102° F.

Als u ouder bent dan 65, zelfs als u in goede gezondheid verkeert, moet u uw arts raadplegen om te bepalen wat goed voor u is. Terwijl tieners net als volwassenen kunnen weken, kunnen kinderen van 12 jaar en jonger dat niet, ze zweten gewoon niet genoeg om hun lichaam te kunnen afkoelen. Kinderen van vijf tot 12 jaar mogen alleen in de hot tub worden toegelaten als het water is ingesteld op 98° F of koeler. Als je niet van het water houdt dat zo koel is, laat je kinderen dan gedeeltelijk onderdompelen op de bank of springstoel van je hot tub.

Het maakt niet uit hoe goed het voelt om je pijntjes en kwalen in de spa te verlichten, als je zwanger bent, moet je het water op 101° F of lager houden. Als u in goede gezondheid bent en uw arts het gebruik van een hot tub heeft goedgekeurd, moet u nog steeds controleren hoe u zich voelt wanneer u langer blijft weken of de spa op een hogere temperatuur gebruikt. Langer in een bubbelbad blijven dan de aanbevolen tijden kan leiden tot uitdroging, duizeligheid en misselijkheid. Deze symptomen kunnen verergeren als er alcohol wordt geconsumeerd of als de persoon niet genoeg water heeft geconsumeerd.

Pseudomonas, een type bacterie dat gedijt in bubbelbaden, veroorzaakt infecties van de haarzakjes en de huid. Symptomen zijn onder meer rode, jeukende bultjes op de buik en gebieden die door uw badpak worden bedekt. Deze hobbels kunnen overal opduiken van een paar uur tot een paar dagen nadat je een duik hebt genomen. Dezelfde bacteriën veroorzaken een infectie die bekend staat als het oor van een zwemmer.

Als u te lang in uw bubbelbad doorbrengt, kunt u het risico lopen oververhit te raken. Je kerntemperatuur wordt te hoog en je zou zelfs het risico kunnen lopen flauw te vallen (hoewel dit zeer zeldzaam is). Er is ook een kans dat je je duizelig en licht in het hoofd voelt. Dit gaat meestal voorbij, maar als u zich duizelig voelt, moet u extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat u valt wanneer u het bad verlaat.

Leave a Comment

Required fields are marked *