Moet je iets onder een bubbelbad zetten?

Als u een basis speciaal voor uw hot tub laat installeren, raden we een terras, terras of gegoten betonnen basis aan. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat degene die het voor je installeert ervoor zorgt dat de basis vlak en groot genoeg is voor je hot tub en trappen.

Moet je iets onder een bubbelbad zetten?

Als u een basis speciaal voor uw hot tub laat installeren, raden we een terras, terras of gegoten betonnen basis aan. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat degene die het voor je installeert ervoor zorgt dat de basis vlak en groot genoeg is voor je hot tub en trappen. Een betonnen basis voor een spa moet ongeveer 4 centimeter dik zijn. Dit betekent dat je voor een 8'x8' spa-pad genoeg beton nodig hebt om 21,33 kubieke voet te vullen (dat zijn 36 zakken QUIKRETE van 80 lb).

Je kunt het beton rechtstreeks op vuil gieten, of eerst 4 centimeter grind naar beneden leggen. Het beton moet vervolgens in het frame worden gegoten, dekvloer worden, afgewerkt en laten uitharden. Volg de instructies van de fabrikant om precies te weten wanneer het veilig is om het frame te verwijderen. Grind is een uitstekende keuze voor een hot tub-basis.

Het is relatief kosteneffectief en eenvoudig te installeren, plus het is erg goed voor afvoer. Dit is belangrijk omdat u ervoor moet zorgen dat regenwater of overlekkage uit uw hot tub van de basis kan weglopen. En in tegenstelling tot beton zal grind na verloop van tijd niet barsten. Je kunt een hot tub niet zomaar op los grind plaatsen; je moet eerst een houten frame bouwen om het te bevatten.

Bereken vervolgens hoeveel kubieke meter grind je nodig hebt, goed voor minstens 4 centimeter grind. Ten slotte giet je het grind in het frame en stamp je het aan om het te verdichten totdat het een stevige basis vormt. Een hot tub hoeft niet op beton te zitten en kan op elke stabiele, vlakke ondergrond worden geplaatst die niet instabiel wordt door vocht of gewicht. Die oppervlakken omvatten houten dekken, straatstenen, grindbedden of spa-pads.

Plaats een hot tub gewoon niet direct op de grond of op een houten dek dat niet is gebouwd om het gewicht van een volledig geladen hot tub te dragen. Beton blijft echter een uitstekende keuze voor bubbelbaden. . De beste basis voor een hot tub is een betonnen pad dat minstens 4 inch dik is.

Het beton moet minimaal 28 dagen uitharden en waterpas zijn. Maar afhankelijk van het spa-model dat u koopt, is beton misschien niet nodig. In feite hoeft een hot tub niet op beton te zitten, hoeft niet op beton te zitten als u een andere basis wilt hebben. Maar plaats de hot tub niet op gras of kale aarde.

Een andere goedkope optie is een geprefabriceerde basis, meestal een spa-pad genoemd. Dit is een systeem van in elkaar grijpende pads die kunnen worden gebruikt om de basis te creëren. Velen zeggen dat het net zo goed is als beton, naast dat het goedkoper is. Ik noemde daar spa-pads, waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Wanneer u een betonnen plaat voor een hot tub giet, laat deze dan minimaal 28 dagen uitharden voordat u er een hot tub op plaatst. Hierdoor kan het vocht in het beton worden gehouden en als er vroegtijdig gewicht op wordt gelegd, wordt het eindproduct verzwakt met spanningen en scheuren. Tijdens het proces, ook wel hydratatie genoemd, moet vocht in het beton worden gehouden. Bekend als vochtige uitharding, is een van de meest gebruikelijke methoden voor het uitharden van beton door het vaak met water af te spuiten.

Sproeien wordt echter niet aanbevolen voor beton dat wordt gestort tijdens koud weer. Als u geen tijd hebt om vochtig uit te harden, is een andere optie om een hoes te gebruiken die de verdamping van het vocht in de betonmix kan opvangen en vertragen. Een hot tub kan op een houten dek worden geplaatst, zolang het dek structureel wordt ondersteund om het extra gewicht van de hot tub, het water en de mensen op te nemen. Een deck op minder dan 2 voet van de grond heeft mogelijk geen extra ondersteuning nodig, maar decks van meer dan 2 voet hoog hebben extra steunpalen nodig die niet meer dan 30 inch uit elkaar liggen.

In feite zaten 2 van de 4 bubbelbaden die ik heb gehad op houten dekken, inclusief de hot tub die ik nu bezit. Je kunt sintelblokken gebruiken voor ondersteuning, maar je moet niet alleen een hot tub op sintelblokken laten rusten. Omdat typische sintelblokken hol zijn in het midden, zou hun steun waarschijnlijk niet voldoende zijn om het gewicht van een volledig geladen hot tub te dragen. Om meer te weten te komen over waarom een hot tub waterpas moet zijn en hoe je de jouwe waterpas kunt zetten als dat niet het geval is, bekijk dit recente artikel.

Er is geen exacte beste basis voor een hot tub. Jeff Campbell is een vader, krijgskunstenaar, budgetmeester, Disney-verslaafde, muzikant, hottub-liefhebber en herstellende fijnproever die meer dan 2 decennia als leider voor Whole Foods Market heeft doorgebracht. Als je nog nooit een hot tub hebt gekocht, kunnen de glanzende stralen en de strakke buitenkant van elke hot tub je aanspreken. Maar niet alle hottub-merken zijn hetzelfde.

Afgezien van persoonlijke voorkeuren en in overeenstemming met de algemene beslissing, is een betonnen pad de beste basis voor uw opblaasbare hot tub. Beton is erg sterk en stevig en kan een vlak, glad oppervlak bieden waar uw hot tub op kan zitten. Bedankt voor je vraag, ja begin eerst met de grotere rotsen, vul dan alle gaten op met steeds kleinere rotsen. Elk type rots zou in orde moeten zijn, zolang je maar het grindniveau krijgt waarop de zwemspa kan zitten.

Kan ik een diep grindpad maken. Ik wil van een helling afkomen. Ik heb een helling die van mijn dek komt voor mijn terras, die ik zojuist heb gemaakt met 304 grind en erwtengrind dat 4 inch boven het cijfer is verhoogd (gebruikt 50 lb keermuurblok één niveau hoog om in het grind te houden). Ik zou dezelfde blokken gebruiken om het verdichte grind te „inlijsten”.

Erwtengrind ongeveer een centimeter tot twee centimeter bovenop. Het wordt niet aanbevolen om een hot tub direct op de grond te plaatsen. Er zijn verschillende redenen waarom dit een slecht idee is. Omdat bubbelbaden gevuld met water zwaar zijn, hebt u stevige, gelijkmatige oppervlakken nodig om het bad te ondersteunen.

Elk oppervlak dat niet egaal is en onder druk toegeeft, zal ernstige structurele schade aan uw bad veroorzaken. Het kan de gevelbeplating, schaal of sealers van het bad breken, waardoor lekken en andere problemen ontstaan. Een hot tub wordt op grind geplaatst zolang deze dik genoeg is om het gewicht van de hot tub te dragen en afhankelijk van het oppervlak eronder. Als het oppervlak onder het grind vrij stevig is en de laag wordt vastgezet door bekisting, dan zou dit geen probleem moeten zijn.

Grotere kiezelstenen zijn waarschijnlijk beter dan klein erwtengrind omdat het steviger is en de spa beter zal ondersteunen. .

Leave a Comment

Required fields are marked *