Waar moet een hot tub op zitten?

Een hot tub heeft een stabiel oppervlak nodig, of het nu gaat om een betonnen plaat, een versterkt dek of stevig verdichte grond met gemalen grind. Er is ook de mogelijkheid om de hot tub in de grond te laten installeren, maar daarvoor is nog steeds een betonnen kluis nodig.

Waar moet een hot tub op zitten?

Een hot tub heeft een stabiel oppervlak nodig, of het nu gaat om een betonnen plaat, een versterkt dek of stevig verdichte grond met gemalen grind. Er is ook de mogelijkheid om de hot tub in de grond te laten installeren, maar daarvoor is nog steeds een betonnen kluis nodig. Een hot tub hoeft niet op beton te zitten en kan op elke stabiele, vlakke ondergrond worden geplaatst die niet instabiel wordt door vocht of gewicht. Die oppervlakken omvatten houten dekken, straatstenen, grindbedden of spa-pads.

Een vlakke betonnen pad of een versterkt dek zijn de meest voorkomende oppervlakken waarop bubbelbaden worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het spa-model dat u gebruikt, hoeft u echter mogelijk geen beton te gieten. Een vlak kussen gebouwd van stenen straatstenen, een composietplaat gemaakt van hout en grind, of een modulair spa-pad gemaakt van zwaar plastic kunnen ook goede opties zijn. Praat met uw hottub-dealer over de specifieke funderingsvereisten voor uw spa-model.

Hot tubs moeten altijd op een sterke, vlakke ondergrond worden geïnstalleerd om het gewicht van de hot tub gelijkmatig te verdelen en een lange levensduur te garanderen. De ideale basis voor een hot tub is een 4 -6 betonnen pad geïnstalleerd op een basis van 4 -6 gemalen grind. Om de sterkte en stabiliteit van de basis te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat deze aan alle kanten 6 voorbij de hot tub reikt.

Leave a Comment

Required fields are marked *