Waarom is jacuzzi slecht voor je?

Wanneer bubbelbaden niet goed worden schoongemaakt, is hun vochtige omgeving de perfecte voedingsbodem voor bacteriën. Pseudomonas, een type bacterie dat gedijt in bubbelbaden, veroorzaakt infecties van de haarzakjes en de huid.

Waarom is jacuzzi slecht voor je?

Wanneer bubbelbaden niet goed worden schoongemaakt, is hun vochtige omgeving de perfecte voedingsbodem voor bacteriën. Pseudomonas, een type bacterie dat gedijt in bubbelbaden, veroorzaakt infecties van de haarzakjes en de huid. Symptomen zijn onder meer rode, jeukende bultjes op de buik en gebieden die door uw badpak worden bedekt. Bubbelbaden kunnen een bijzondere zorg zijn voor vakantiegangers.

Tijdens de periode van vijf jaar was volgens de CDC 1 op de 3 watergerelateerde uitbraken verbonden met hotels of resorts. Van die uitbraken in hotels en resorts was de meerderheid 70 procent gekoppeld aan bubbelbaden. De CDC beveelt aan dat bubbelbaden niet heter zijn dan 104 graden Fahrenheit. Mensen houden van bubbelbaden, gedeeltelijk vanwege de geweldige gezondheids- en welzijnsvoordelen die ze bieden.

Van kalmerende artritispijn tot het verlichten van stress, bubbelbaden hebben het leven van miljoenen mensen over de hele wereld verbeterd. Maar er zijn ook veel misvattingen over bubbelbaden. In het bijzonder maken mensen zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's in verband met het gebruik van de hot tub. Hier zullen we enkele van de meest voorkomende zorgen bekijken en de feiten scheiden van de drogredenen.

Moderne bubbelbaden zijn ontworpen en gebouwd om te voldoen aan hoge normen voor gezondheid en veiligheid. Functies zoals slipbestendige stappen, nauwkeurige temperatuurregelaars en geavanceerde waterverzorgingssystemen zorgen allemaal voor een gezonde hot tub-ervaring. Maar veel potentiële kopers maken zich nog steeds zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's en vragen zich af of bubbelbaden veilig zijn voor hun gezin. Gelukkig kunnen de meeste zorgen worden weggenomen met een beetje netheid en zorg.

Virussen, bacteriën en schimmels zijn enkele van de grootste zorgen voor iedereen die zich zorgen maakt over mogelijke gezondheidsrisico's in verband met de hot tub. Gelukkig kunnen deze problemen gemakkelijk worden vermeden met de juiste verzorging van de hot tub. Hoewel het bezit van een hot tub enkele specifieke zorgen met zich meebrengt, kunnen een beetje kennis en enkele eenvoudige preventieve maatregelen een lange weg helpen om u en uw gezin gelukkig en gezond te houden. Uiteindelijk, als u uw hot tub-water goed onderhoudt en de aanbevelingen van uw vertrouwde lokale dealer opvolgt, is er geen reden om u zorgen te maken over gezondheidsrisico's van de hot tub.

Bubbelbaden moeten goed worden onderhouden om de gezondheid en veiligheid te garanderen. Raadpleeg uw arts als u gezondheidsproblemen heeft, zoals hartaandoeningen. U moet de hot tub ook vermijden tijdens de zwangerschap of als u een verwonding aan uw huid heeft. Bij zorgvuldig gebruik zijn bubbelbaden veilig voor de meeste mensen.

Stomende bubbelbaden kunnen ook een risico vormen op de veteranenziekte, een soort longontsteking veroorzaakt door legionella-bacteriën. Deze bacteriën komen van nature voor in water en bubbelbaden die niet goed worden gedesinfecteerd, kunnen volgens de CDC besmet raken met Legionella. Mensen raken besmet als ze stoom of mist inademen uit het besmette bad, zegt de CDC. Ervoor zorgen dat bubbelbaden de juiste niveaus van ontsmettingsmiddelen hebben, is essentieel om Legionella-infectie te voorkomen, zegt het bureau.

Leave a Comment

Required fields are marked *